Zonnebrillen


In de felle zon kijken voelt niet prettig. De weefsels in de ogen zijn veel gevoeliger voor zonlicht dan de huid. Maar waar onze huid zichzelf niet kan beschermen, kunnen onze ogen dat wel. De pupillen worden kleiner bij veel zon en beperken het licht dat kan doordringen tot in de oogbol; we turen door onze wimpers en wanneer we helemaal verblind worden, sluiten we onze ogen gewoon. Dat gaat helemaal vanzelf, een aangeboren automatisme. Onder normale lichtomstandigheden heb je daarom niet per se een zonnebril nodig.

De situatie verandert echter wanneer je achter het stuur van de auto zit of door de bergen wandelt. De ogen sluiten is dan geen optie meer. Op zo’n moment is een zonnebril geen overbodige luxe, maar een belangrijk hulpmiddel om goed te blijven zien of om te beschermen tegen zonnebrand.rayban
Want net als de huid kunnen ook de ogen verbranden. Wie een half uur tot een paar uur in de felle zon is geweest, krijgt last van brandende ogen. Dat kan leiden tot fotokeratitis, in de volksmond lasoog of sneeuwblindheid genoemd. Het buitenste cellaagje van het oog, het hoornvlies, is dan verbrand. Het oogwit ziet vaak wat rood en het voelt alsof er zand in het oog zit. Soms is dit gevoel zo hevig dat je de ogen nauwelijks kan opendoen of licht kan verdragen. Gelukkig gaat dit over. De dokter schrijft je wat oogzalf voor en na een nachtje slaap is het ergste leed weer geleden. Uiteraard verkopen wij kwalitatief hoogwaardige zonnebrillen waardoor u geen last zal hebben van bovengenoemde problemen.

Wij verkopen zonnebrillen van de merken Ray-Ban, Art& Jack, Superdry en Sinner. In veel van deze monturen is het ook mogelijk om glazen op sterkte te laten zetten.

 


art&jack rayban  
sinner