Contactlenzen


Zachte lenzen
Een zachte contactlens is soepel en neemt de vorm van het oog aan tijdens het dragen. Het oog went daarom makkelijker aan een zachte contactlens dan aan een vormstabiele lens. Zachte lenzen zijn zeer geschikt voor het afwisselend dragen van lenzen en een bril. Omdat het verliesrisico van zachte lenzen minder groot is dan van vormstabiele lenzen, zijn ze ook ideaal voor sporters.

lensZachte contactlenzen zijn gemaakt van een sponsachtig materiaal. De lens neemt water (traanvocht) op en blijft daardoor soepel en comfortabel. Wanneer een zachte lens teveel vocht verliest wordt hij, net als een spons, harder en gaat minder comfortabel zitten. De lens ligt direct tegen het hoornvlies aan. De doorlaatbaarheid zorgt ervoor dat de voedings- en afvalstoffen tussen het hoornvlies en het traanvocht kunnen worden uitgewisseld.

Vormvaste lenzen
lenzendoosjeOok wel hard zuurstofdoorlatende lenzen genoemd. Deze lenzen zijn er tegenwoordig in allerlei nieuwe materialen en pasvormen. Het draagcomfort is aanmerkelijk verbeterd en op langere termijn zijn het meestal de voordeligste lenzen. Ze gaan namelijk vaak veel langer mee dan zachte lenzen. Ook voor mensen met sterkere cilinders zijn er veel meer mogelijkheden bij dit type lens.

Online bestellen
Als u uw contactlenzen online wil betsellen dan kunt u dat via ons contactformulier doen. U kunt uw naam, uw adres en telefoonnummer doorgeven en of u het pakket komt ophalen in de winkel of thuisgestuurd gestuurd wil krijgen.