Prijslijst

Oogscreening : gratisoogmeting
Bij deze test wordt door middel van automatische oogmeetapparatuur een meting gedaan en vervolgens, indien nodig, ook de oogdruk gemeten. De gegevens van deze meting geven slechts een indicatie die wij gebruiken om te beoordelen of verder onderzoek noodzakelijk is.
Deze meting is niet geschikt om als brilrecept te dienen. 

Oogmeting (refractie) : 35,-
Naast de screening wordt de gezichtsscherpte bepaald en ook het gezichtsvermogen en de functionele werking van de ogen. Indien nodig wordt ook de oogdruk gemeten. Hieruit komt het brilrecept voort. Mocht u bij ons een bril aanschaffen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht.


Optometrisch onderzoek : 55,-leesbril
Diverse testen en testmethoden worden gebruikt om de algehele conditie en kwaliteit van het zien te bepalen. Het voorste oogsegment en het netvlies worden beoordeeld, uw oogdruk wordt gemeten. Het netvlies wordt in (bijna) alle gevallen beoordeeld met behulp van pupilverwijdende oogdruppels.


Diabetes fundus onderzoek : 29,50
Dit onderzoek wordt vaak in opdracht van de huisarts uitgevoerd (type 2 diabetes) en via uw zorgverzekeraar vergoed. Uw kwaliteit van zien wordt beoordeeld, uw oogdruk wordt gemeten en in alle gevallen wordt uw netvlies beoordeeld in combinatie met een fundusfoto. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van pupilverwijdende oogdruppels.


Klachtgericht onderzoek : 45,-
Hierbij worden alle testen en testmethoden gebruikt die noodzakelijk zijn om uw klacht te kunnen beoordelen en/of te behandelen. Dit kan een beoordeling zijn van een ontsteking van het bindvlies, maar kan ook betrekking hebben op het beoordelen van het netvlies omdat er lichtflitsen en/of vervormingen in het gezichtsvermogen worden geconstateerd.


Aanmeten zachte contactlenzen : 45,-
Het aanmeten bestaat uit een volledige oogmeting en verder onderzoek. Buiten de oogmeting wordt ook gekeken naar de hoeveelheid en kwaliteit van het traanvocht, naar de vorm van het hoornvlies en of er geen beschadigingen zijn. U krijgt ook instructie en een startset mee. De startset bestaat uit paslenzen, vloeistof en een lenzendoosje. Mocht u bij ons tot aanschaf van contactlenzen over gaan dan krijgt u de kosten van het aanmeten terug.

Contactlenscontrole : 25,-
Tijdens een contactlenscontrole wordt de gezichtsscherpte gemeten met de lenzen in.
Zo wordt bekeken of de sterkte van uw lenzen nog passend voor u is. Tevens wordt de gezondheid van het oog uitvoerig gecontroleerd.