Varilux Brillenglazen

De laatste jaren heeft Essilor tal van technologieŽn ontwikkeld om u nog scherper en comfortabeler te laten kijken. Want hoewel alle brillenglazen het zicht verbeteren, bieden alleen Varilux glazen u op elke afstand een optimaal zicht. Varilux van Essilor, natuurlijk zicht op iedere afstand. 

varilux

1. Het vertegebied bevindt zich bovenin het glas en biedt u een helder en comfortabel  vertezicht.

2. Het tussengebied bevindt zich tussen het verte- en leesgebied en maakt het mogelijk scherp te zien op een afstand van 4 m tot 50 cm. (Dit is variabel afhankelijk van uw leessterkte).

3. Het lees- of nabijgebied bevindt zich onderin uw glas en zorgt voor een scherp beeld op de korte afstand.

Afhankelijk van uw persoonlijke activiteiten op het werk, thuis, deelnemen aan het verkeer en hobby’s adviseren wij te oefenen hoe u uw glazen optimaal kunt gebruiken. Kijk afwisselend door het verte, tussen- en nabijgebied en leer de nieuwe mogelijkheden van uw glazen kennen. Wist u dat er voor specifieke bezigheden zoals werken met een computer en sporten, ook multifocale glazen worden gemaakt?

Tips om rekening mee te houden
Er zijn specifieke gebruiksmomenten waarbij u de stand van het hoofd moet aanpassen. Bijvoorbeeld bij het traplopen, het op- en afstappen van drempels en deelnemen aan het verkeer. Door uw hoofdstand aan te passen kijkt u altijd door het juiste kijkgebied. Misschien heeft u gemerkt dat u aan de zijkanten van de glazen niet helemaal scherp kan zien. Dit zijn de onbruikbare kijkgebieden en is technisch normaal bij multifocale glazen. Afhankelijk van het type Varilux glas kan dit variŽren.

essilorf