Geschiedenis  

Firma de Pool van de familie Urbanski is al vanaf 1946 actief in Rockanje. Inmiddels staat de derde generatie van de familie aan het roer. Dhr. K. Urbanski is aan de Rietdijk in de bijkeuken begonnen, daarna verhuisde hij naar de Middeldijk waar hij zijn winkel had in de woonkamer.

In 1950 verhuisde firma de Pool naar de Zeeweg, waar de helft van het woonhuis winkel werd. In deze periode verkocht Dhr. K. Urbanski horloges, juwelen en souvenirs.

In 1957
werd er een nieuw pand tegen het woonhuis gebouwd.In 1972 is de tweede generatie, Feliks Urbanski, in Rockanje als opticien bij zijn vader begonnen. Het pand van de Firma de Pool is in 1995 volledig verbouwd en inmiddels heeft de derde generatie van de familie, Roman Urbanski, weer meer know-how in de zaak gebracht. Later werd de winkel uitgebreid met hoortoestellen.

Firma De Pool is nu gespecialiseerd in:
Optiek, met een gratis oogmeting. HBO optometrie om uw ogen te onderzoeken naar aanleiding van bepaalde oogklachten, dit om te controleren of er sprake is van andere afwijkingen die de nodige specialistische nazorg vereisen. Bijvoorbeeld Diabetes controles.

  • Verder de meest trendy brillen zoals: Ray-Ban, Sinner, Superdry, Silhouette, Öga
  • Contactlenzen.
  • Hoortoestellen met gratis hoortest en een ruime keuze uit de nieuwste digitale toestellen.
  • Horloges van de merken zoals Prisma en Sekonda.