Rodenstock beeldschermbril

rodenstock

De beeldschermbril: de bril van de 21ste eeuw
De leesbril is een eeuwenoude uitvinding. Met een leesafstand van 30 tot 40 centimeter ideaal om boeken en kranten te lezen. De multifocaalbril werd uitgevonden in 1953, ruim 30 jaar voor de eerste pc‘s. Het is dan ook niet zo vreemd dat vooral de kijkgebieden voor veraf en dichtbij de meeste aandacht kregen. De tussenkijkafstand werd minder intensief gebruikt. Met de komst van het beeldscherm is juist die tussenkijkafstand enorm belangrijk geworden. De beeldschermbril is dan ook dé bril van de 21ste eeuw.

Voor wie is de beeldschermbril?
De beeldschermbril is ideaal voor mensen vanaf 40 jaar die meer dan 2 uur per dag achter de computer zitten. Wist u dat 90% van de brildragers vanaf 40 jaar dagelijks een computer gebruikt? Lezen van een beeldscherm is vermoeiend. Vaak gaat dit gepaard met een vermoeid gevoel in of achter de ogen, de neiging tot wazig zien of dubbelzien, een prikkend of branderig gevoel en tranende ogen. Een beeldschermbril geeft de ogen de juiste ondersteuning en kan die klachten voorkomen. Het geeft uw ogen de ruimte, de luxe van een groter kijkoppervlak

Ja maar…
Onderzoek wijst uit dat bijna alle gebruikers van een beeldschermbril enorm enthousiast zijn over het product.
Toch waren ze aanvankelijk best kritisch. Een paar voorbeelden:

Ja maar, ik heb al een multifocaalbril. Die is toch voor alle afstanden?
Dat klopt, maar elk voordeel heeft z’n nadeel. De multifocaalbril is optimaal geslepen voor veraf en heel dichtbij. Kijkt u door een multifocaalbril naar een beeldscherm, dan gebruikt u een tussengebied. Dat gaat natuurlijk prima, maar zit u meer dan twee uur achter uw scherm, dan is een beeldschermbril een hele opluchting. Uw kijkgebied is een stuk breder. Zo zit u meer ontspannen, hoeft u minder te bewegen en wordt u minder snel moe.

Ja maar, ik heb al een leesbril.
De leesbril stamt uit het pre-computertijdperk en is dus helemaal niet bedoeld voor beeldschermen. De ideale afstand voor een beeldscherm is 50 tot 100 cm (afhankelijk van de grootte van het scherm). Een leesbril is geslepen voor 30 tot 40 centimeter. U zou de beeldschermbril wel kunnen zien als een soort superleesbril met een enorm bereik van 30 cm tot 2 meter. U heeft dus nooit meer een leesbril nodig.