De hoortest

 

Stap eens binnen bij ons in de winkel voor een GRATIS hoortest. Dit zal ongeveer 15 minuten duren en is geheel vrijblijvend. Bovendien krijgt u er een persoonlijk hooradvies bij. Wij als Audicien vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden, van een basismodel (€ 0,- dankzij vergoeding door uw zorgverzekeraar) tot zeer geavanceerde modellen met veel extra functionaliteiten. Welk toestel u ook kiest, u mag deze altijd GRATIS uitproberen, zonder betaling vooraf!
http://www.depool.nl/horen/hoortoes_images/oor.jpg
Een menselijk oor dat normaal hoort heeft een groot frequentiebereik dat loopt van 20 Hz tot 20.000 Hz. Een standaard gehoortest richt zich alleen op het frequentiebereik dat nodig is voor het verstaan van spraak: 250 Hz tot 8000 Hz.

Een Audicien doet de gehoortest in een stille testomgeving met een speciaal gekalibreerde audiometer en op basis van specifieke procedures. Beide oren worden afzonderlijk getest, omdat de het gehoorverlies in beide oren verschillend kan zijn.

Het hoorbare gebied van het geteste oor wordt vergeleken met dat van een oor met een normaal hoorbaar gebied. De belangrijkste waarnemingen voor de verschillende frequenties zijn: ‘wanneer begin ik het geluid te horen’ en ‘op welk geluidsniveau is het geluid zo hard dat het onprettig wordt’. Het resultaat wordt weergegeven in een audiogram.

De Audicien kan u uitleg geven over de betekenis van de resultaten en de effecten van uw gehoorverlies op uw dagelijks leven en de communicatie. Verder geeft hij informatie en advies als u overweegt om hoortoestellen te nemen.

Wij helpen u graag met een gehoortest en een goed advies.

Ook voor Gehoorbescherming voor o.a. motorrijders en bedrijven bent u bij ons aan het juiste adres.